Θησέας και Μινώταυρος

8iseas kai minotavros


Κύκλος Ελληνικής μυθολογίας με αφήγηση και μουσική!

για παιδιά 4-8 ετών με την παρουσία ή μη των γονέων.

Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2020, ώρα 11.00 – 12.00 μ.μ.

Αρχαίοι μύθοι ζωντανεύουν και μαζί με τα παιδιά ακολουθούμε τους ήρωες της ιστορίας με αφήγηση, δημιουργική κίνηση και μουσική. Τα παιδιά γίνονται οι σύντροφοι του Οδυσσέα, περνούν τους άθλους του Ηρακλή, μπαίνουν στο σκοτεινό λαβύρινθο για να αντιμετωπίσουν το Μινώταυρο και ταξιδεύουν στη θάλασσα με την Αργώ. Το εργαστήριο μυθολογίας έχει εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και τα παιδιά συμμετέχουν στην ιστορία με διάφορους τρόπους.


Την Κυριακή 04 Οκτωβρίου ελάτε να ζωντανέψουμε μαζί με τα παιδιά το μύθο του Θησέα και να ταξιδέψουμε μαζί του στην Κρήτη, να μπούμε στο σκοτεινό λαβύρινθο και να παλέψουμε με το Μινώταυρο σε μια εκπαιδευτική συνάντηση μυθολογίας όπου τα παιδιά θα συμμετάσχουν στην ιστορία με διάφορους τρόπους.


Μέσω της αφήγησης μαθαίνουμε για τον αρχαίο κόσμο, ανακαλύπτουμε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της εποχής και σκεφτόμαστε τι θα κάναμε εμείς στη θέση των ηρώων.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές θεατρικoύ παιχνιδιού αυτοσχεδιάζουμε με αφορμή σκηνές από την ιστορία και μεταμορφωνόμαστε στους ήρωες των μύθων.


Βοηθός στην εξέλιξη της ιστορίας είναι η μουσική. Μαζί με τα παιδιά παίζουμε με τα μουσικά όργανα και παράλληλα εξερευνούμε τη μελωδία και το ρυθμό στο σώμα και τη φωνή μας μέσα από μουσικά παιχνίδια και τραγούδια που γίνονται ένα με την ιστορία.

Την αφήγηση του μύθου μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά με την παρουσία ή μη των γονέων τους.

Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα.
Πότε: Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2020, ώρα 11.00 – 12.00 μ.μ.
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο | προσφορές για όλη την οικογένεια
Για κράτηση θέσεων ή άλλες πληροφορίες: 6974828873

Σε όλα τα εργαστήριά μας εφαρμόζουμε τους κανόνες υγιεινής για τον Covid-19, που προβλέπονται σύμφωνα με τις διατάξεις.

 

Art is our World.

 

*Ο κύκλος μυθολογίας πραγματοποιείται μια φορά το μήνα. Η επόμενη συνάντησή μας θα είναι τον Νοέμβριο με ''Το ταξίδι του Οδυσσέα''.

 

Οι μύθοι που θα ανακαλύψουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς 2020-2021:

Τιτάνες και Γίγαντες Οι άθλοι του Ηρακλή

Ο Προμηθέας και η φωτιά Περσέας και Μέδουσα

Ιστορίες από τους θεούς του Ολύμπου

Ο μύθος του Ορφέα Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες

Το ταξίδι του Οδυσσέα ξεκινά

Δαίδαλος και Ίκαρος Θησέας και Μινώταυρος

 

Λίγα Λόγια για εμάς:


H Eιρήνη Νικολακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988.


Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό βιολί και τη μουσική θεωρία στα Ωδεία Αθηνών και Φ.Νάκας. Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης όπου γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, στην οποία δραστηριοποιείται ενεργά τα τελευταία χρόνια.


Το 2011 αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε ερασιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ομάδες σωματικού θεάτρου.


Μετά το τέλος των σπουδών της εκπαιδεύτηκε στη διετούς φοίτησης ''Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης'' του ''Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών'' στην Αθήνα όπου τώρα διδάσκει ''Μουσική στην αφήγηση’’. Μετά την εκπαίδευσή της άρχισε να εργάζεται στο ‘’Σπίτι των πραμυθιών’’ στην Αθήνα όπου πραγματοποιεί παραστάσεις αφήγησης με μουσική για παιδιά και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες. Παρακολούθησε επίσης το ετήσιο σεμινάριο ''Εκπαίδευση στο Μουσείο'' από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο όπου εκπαιδεύτηκε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εργάστηκε εκεί για τα έτη 2017 και 2018. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης με εφαρμογές στην εκπαίδευση, παιδαγωγικής στη φύση, αφήγησης με άξονα την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς κ.α. 


Την περίοδο 2019-2020 έζησε στο Άμστερνταμ όπου ολοκλήρωσε το ''Professional course of storytelling 2019'' στο Mezrab Storytelling school και συνεργάστηκε με ελληνικά σχολεία της Ολλανδίας πραγματοποιώντας εργαστήρια μυθολογίας για παιδιά. Εκεί ξεκίνησε επίσης την εκπαίδευση ‘’Αlexander Τechnique Teacher Training Course’’ την οποία θα συνεχίσει στην Αθήνα από το Σεπτέμβριο του 2020.


Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει παραστάσεις αφήγησης με πρωτότυπη μουσική και εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέατρα, σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και χώρους τέχνης σε Ελλάδα και Ολλανδία. Ακόμη, πραγματοποιεί εβδομαδιαία εργαστήρια σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με άξονες την αφήγηση και τη μουσική χρησιμοποιώντας στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού.


Έχει ηχογραφήσει το παραμύθι ''O τόπος με τα χρυσά κλαδιά'' σε δική της απόδοση και πρωτότυπη μουσική που κυκλοφορεί από την bond-us music σε CD Album.


Με τις παραστάσεις της έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ αφήγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (13η, 15η και 16η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, 4ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Κύπρο, 8th Festival Internazionale di Storytelling στην Ιταλία, Oerol Festival 2019 στην Ολλανδία κ.α.)

 

Σχετικό υλικό από το διαδίκτυο:

• Προσωπική ιστοσελίδα: https://www.eirininikolakopoulou.com/

• Ταξίδι από το σπίτι!


Επινόηση ιστορίας μαζί με τα παιδιά από το ελληνικό σχολείο της Ουτρέχτης, δείγμα από τις διαδικτυακές συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε σαν συνέχεια του εργαστηρίου μυθολογίας: https://youtu.be/6COLAQPRw2s