βιωματικό παιχνίδι συναισθημάτων

ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ;
Μια ομάδα παιδιών, ηλικίας 4 με 8 ετών, με την καθοδήγηση της ψυχολόγου Κατερίνας Καλλιακούδη χρησιμοποιεί το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, τη ζωγραφική και βιωματικές ασκήσεις για να ανακαλύψει τον κόσμο των συναισθημάτων. 
Είναι ένα εργαστήριο ψυχολογικής ενδυνάμωσης, εξίσου σημαντικό όσο η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, που βοηθάει τα παιδιά :
Να αναπτύξουν τη συναισθηματική ευφυΐα
Nα εκτιμούν τις ικανότητές τους, τα δυνατά τους σημεία και να καλλιεργούν την   αγάπη και την αποδοχή για τον εαυτό τους.
 Να επιλέγουν τους φίλους τους και να δημιουργούν ποιοτικές σχέσεις.
Να διαχειρίζονται συναισθήματα όπως η ζήλια, ο φόβος, ο θυμός και να τα απελευθερώνουν. 
Να δημιουργήσουν την προσωπική τους μοναδική πορεία στο χάρτη των συναισθημάτων.

ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ
Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα του Βιωματικού Παιχνιδιού Συναισθημάτων θα παρουσιάσει η ψυχολόγος Κατερίνα Καλλιακούδη στη Συμμορία του Ήλιου στις 24 Νοεμβρίου 2018. Ονομάζεται «το σεντούκι με τις ικανότητές μου». 
Πόσο περισσότερο πιστεύω τα όνειρά μου όταν γνωρίζω  όλο το φάσμα των βαθύτερων ικανοτήτων μου;
Τα παιδιά μας έχουν πολλές ικανότητες και πολλά ταλέντα. Συχνά ξεχνούν τις ικανότητές τους και προσεγγίζουν τη ζωή με το δεν μπορώ, δεν θα τα καταφέρω.
Πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να ξεκλειδώσουν το σεντούκι με τους εσωτερικούς τους θησαυρούς; Μέσα από το βιωματικό παιχνίδι συναισθημάτων τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα δυνατά τους κομμάτια.

ΠΟΥ:  Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 134-136, Άνω Πετράλωνα
ΠΟΤΕ: Σάββατο 24/11/2018 , ΩΡΑ 11.30 πμ -13.00μμ
ΗΛΙΚΙΑ : παιδιά 4-8 ετών
ΚΟΣΤΟΣ :15ε ανά παιδί
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 6974828873  

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Τελείωσε το Τμήμα - Πρόγραμμα Ψυχολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο, άρχισε να παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια για τις σχέσεις στην ελληνική οικογένεια, όπως το διετές σεμινάριο  στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων της Χάρις Κατάκη με θέμα τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικογένειας.                    
Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε για 4 χρόνια (2003-2007) στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας ΣΚΕΨΥΣ, κοντά στον δρα Μανώλη Τσαγκαράκη, ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή και τον συνιδρυτή του κέντρου Γιώργο Οικονόμου, ψυχολόγο -ψυχοθεραπευτή. 
Εδώ και 14 χρόνια δουλεύει στο δικό της γραφείο με ομάδες, οικογένειες, γονείς, έφηβους, παιδιά και άτομα που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τα βαθύτερα κομμάτια του εαυτού τους. Κάνει ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας και βιωματικά σεμινάρια.   
Παράλληλα εργάζεται ως οικογενειακή θεραπεύτρια στο τμήμα Οικογενειακής και Συμβουλευτικής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α ( Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών) με ατομικές, οικογενειακές συνεδρίες και συνεδρίες ζευγαριών.  Τα τελευταία 10 χρόνια είμαι συνθεραπεύτρια με τον Μανώλη Τσαγκαράκη, συνιδρυτή του ΣΚΕΨΥΣ. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΗ Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Αγαμ. Μεταξά 20, Νέα Φιλοθέη- Τηλ. 6976571580