Συμμορία του ήλιου	| Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών

Βρεφικό - νηπιακό
Αισθητηριακό εργαστήριο & messy play
Εξερεύνηση και ανακάλυψη

10-24 μηνών & 2 - 3,5 ετών

Πότε: Κάθε Τρίτη 10.00 – 11.00 π.μ. για βρέφη 10-24 μηνών
και κάθε Τρίτη 11.15-12.15 για νήπια 2 – 3,5 ετών

Οι πρώτες επαφές, η πρώτη «ομάδα», τα πρώτα παιχνίδια εξερεύνησης και αλληλεπίδρασης με συνομήλικους!
 Σ’ αυτό το εργαστήριο, οι πολύ μικροί μας φίλοι, συναντιούνται για να ανακαλύψουν, να συνδεθούν, να πειραματιστούν και να λερωθούν παίζοντας με τον γονιό/φροντιστή καθώς και με τα άλλα μέλη της παρέας με σκοπό να γίνουν και οι πρώτες απόπειρες επικοινωνίας με νέα πρόσωπα. Παίζουμε, ανακαλύπτουμε διαφορετικές υφές, πηγές φωτός / σκίασης, δυνατότητες υλικών που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις. Γεύσεις, χρώματα, σχήματα, ήχοι, υφές, μεγέθη και βάρος, πλουμιστοί μικρόκοσμοι, δυνατότητες του σώματος και αντίληψη του χώρου είναι κάποιοι από τους στόχους των εργαστηρίων.
 Προτείνοντας μια σειρά ερεθισμάτων διαφορετικής θεματικής σε κάθε συνάντηση, ωθούμε τα βρέφη να ανακαλύψουν το εύρος χρήσης των υλικών, εξερευνώντας και ασκώντας παράλληλα τις δυνατότητες και τις δυνάμεις του σώματός τους, καθώς και την ανάπτυξη της κρίσης τους. Το παιχνίδι γίνεται διασκεδαστικό και γεμάτο εκπλήξεις, έτσι αρχίζει να δημιουργείται και η ύπαρξη της ομάδας που προσφέρει ασφάλεια, κοινωνικοποίηση, οριοθέτηση συνύπαρξη και γέλια.

Κάποια επιπλέον οφέλη των εργαστηρίων: εξάσκηση λεπτής / αδρής κινητικότητας, οπτικοκινητικός συντονισμός, συγκέντρωση, ενίσχυση αυτοπεποίθησης, επίλυση προβλημάτων.


● Το κάθε βρέφος συνοδεύεται από έναν γονέα / φροντιστή.
● Απαραίτητη μια αλλαξιά ρούχα.
● Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του εργαστηρίου.

Πού: Στη «Συμμορία του Ήλιου», Άνω Πετράλωνα Δημοφώντος 136.
Πότε: Κάθε Τρίτη 10.00 – 11.00 για βρέφη 10-24 μηνών
και κάθε Τρίτη 11.15-12.15 για νήπια 2 – 3,5 ετών
Κόστος: 35 ευρώ (συν ΦΠΑ)

Έναρξη τμημάτων την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021
Για κράτηση θέσεων ή άλλες πληροφορίες: 6974828873

www.symmoriatouiliou.gr

Σε όλα τα εργαστήριά μας εφαρμόζουμε τους κανόνες υγιεινής για τον Covid-19, που προβλέπονται σύμφωνα με τις διατάξεις.

 

Art is our World 

Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών
Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών
Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών
Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών

Λίγα λόγια για εμάς

Μαρίζα Τσάρη

Αποφοίτησε το 2005 από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το 2001 από το North College (BTEC & BA Hons in Applied Art & Design). Φοίτησε στα ετήσια επιμορφωτικά εργαστήρια πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα, και στο “Το Θέατρο στην Τάξη”. Ολοκλήρωσε το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «Θεραπεία μέσω τέχνης με έμφαση στα εικαστικά». Συμμετείχε σε masterclasses, που αφορούν στην προετοιμασία παράστασης με παιδιά, καινούργιες τεχνικές και εργαλεία πάνω στο “Δράμα στην Εκπαίδευση”, εργαλεία εμψύχωσης για θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια, καθώς και ποικίλα σεμινάρια, για βρέφη/παιδιά και τεχνικές εμψύχωσης. Παρακολούθησε επί 10 χρόνια μαθήματα πιάνου και ασχολείται ενεργά με την μουσική, καθώς είναι ακόμα ένα εργαλείο δουλειάς. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Πόρτα σε παιδικές εκπαιδευτικές δράσεις καθώς και με λογοθεραπευτές στο ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο ΠΑΙΧΝΙΔΙ, όπου και σχεδίασε/υλοποίσε υποστηρικτικά αισθητηριακά εργαστήρια βρεφών/νηπίων. Σχεδιάζει και υλοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού/αγωγής σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και αισθητηριακά εργαστήρια σε βρέφη σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης, σχολεία, καλοκαιρινά Art Camp, πάρτυ κ.α.. Από το 2018, συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πεδίο-Ελληνικά Γράμματα για τον σχεδιασμό/υλοποίηση διαδραστικών παρουσιάσεων παιδικών βιβλίων. Από το 2005 εργάζεται μεταξύ άλλων, σαν ηθοποιός και περφόρμερ καθώς και σε παραγωγές παιδικών παραστάσεων. Από το 2018 συνεργάζεται ως ηθοποιός/εμψυχώτρια στην εταιρία Θεάτρου Μικρός Νότος.