Συμμορία του ήλιου	| Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών

Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο
για μωρά 6-18 μηνών

Παιχνίδι ανακάλυψης και εμπειρίας

Οι πρώτες επαφές των μικρών μας φίλων... η πρώτη «ομάδα», τα πρώτα παιχνίδια εξερεύνησης του «κόσμου» στον οποίο ήρθαμε!!!! 
Σ’ αυτό το εργαστήριο, οι πολύ μικροί μας φίλοι, συναντιούνται για να ανακαλύψουν, να συνδεθούν, να πειραματιστούν παίζοντας με τον γονιό/φροντιστή καθώς και με τα άλλα μέλη της παρέας, με σκοπό να γίνουν και οι πρώτες απόπειρες επικοινωνίας με νέα πρόσωπα.

Παίζουμε, ανακαλύπτουμε διαφορετικές υφές, πηγές φωτός / σκίασης, δυνατότητες υλικών που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις. Γεύσεις, χρώματα, σχήματα, ήχοι, υφές, μεγέθη και βάρος, πλουμιστοί μικρόκοσμοι, δυνατότητες του σώματος και αντίληψη του χώρου, είναι κάποιοι από τους στόχους των εργαστηρίων. Προτείνοντας μια σειρά ερεθισμάτων διαφορετικής θεματικής σε κάθε συνάντηση, ωθούμε τα βρέφη να ανακαλύψουν τις δυνατότητες υλικών, εξερευνώντας και ασκώντας παράλληλα τις δυνατότητες και τις δυνάμεις του σώματός τους. Το παιχνίδι γίνεται διασκεδαστικό και γεμάτο εκπλήξεις, έτσι αρχίζει να δημιουργείται και η ύπαρξη της ομάδας που προσφέρει ασφάλεια, κοινωνικοποίηση, οριοθέτηση και συνύπαρξη.

Κάποια επιπλέον οφέλη των εργαστηρίων:·

● εξάσκηση λεπτής / αδρής κινητικότητας
● οπτικοκινητικός συντονισμός
● συγκέντρωση
● ενίσχυση αυτοπεποίθησης
● επίλυση προβλημάτων
● ενίσχυση δεσμού με τον γονέα / φροντιστή


Πότε: Κάθε Τρίτη 9.30 – 10.30 π.μ. & Κάθε Πέμπτη 16:30 - 17:30 
Πού: στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα.
Πληροφορίες – εγγραφές: 6974828873


Το κάθε βρέφος συνοδεύεται από έναν γονέα / φροντιστή.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μια αλλαξιά ρούχα.
Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του εργαστηρίου.

 

Art is our World 

Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών
Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών
Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών
Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών

Λίγα λόγια για εμάς

Μαρίζα Τσάρη

Αποφοίτησε το 2005 από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Βορείου Ελλάδος και το 2001 απο το North College (Applied Art & Design).

Φοίτησε στο ετήσιο επιμορφωτικό εργαστήριο πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα, στον θεατροπαιδαγωγικό χώρο “Δια-δρω- μές”, καθώς και στο ετήσιο επιμορφωτικό εργαστήριο με θέμα “Το Θέατρο στην Τάξη”, στην Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Συμμετείχε σε masterclasses, που αφορούν στην προετοιμασία παράστασης με παιδιά, καινούργιες τεχνικές και εργαλεία πάνω στο “Δράμα στην Εκπαίδευση” και εργαλεία εμψύχωσης για θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια με τους Chris Cooper, Dr. Adam Bethlenfalvy, Luke Abbott κ.α. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια, τα οποία εστιάζουν στα βρέφη και στα παιδίιά και σε τεχνικές εμψύχωσης. Ενδεικτικά αναφέρονται τα σεμινάρια με θέμα: "Αφήγηση παραμυθιών, τέχνες και εγγραμματισμός”, και "Βρεφικές ομάδες. Χώρος-δράσεις-τέχνη στα βρέφη”, που έλαβαν χώρα στο Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής- Ροδάκινο.


Συνεργάστηκε με το Θέατρο Πόρτα σε παιδικές εκπαιδευτικές δράσεις: προπαρασκευαστικό πρόγραμμα υποδοχής και δημιουργικής απασχόλησης με σκοπό την προετοιμασία μαθητών του δημοτικού, για την παρακολούθηση των παιδικών παραστάσεων και γενικότερη ενημέρωση / ευαισθητοποίησή τους γύρω από το θέμα "θέατρο / θεατής”.


Σχεδιάζει και υλοποιεί μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού και θεατρικής αγωγής σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και αισθητηριακά παιχνίδια σε βρέφη. (Συνεργασία με χώρους δημιουργικής απασχόλησης, Ίδρυμα Θεοχαράκη, χώρους μελέτης κ.α.).


Παρακολούθησε επί 10 χρονια μαθήματα πιάνου και θεωρία της μουσικής και ασχολείται ενεργά με την μουσική (εκμάθηση μουσικών οργάνων), καθώς είναι ακόμα ένα εργαλείο που το χρησιμοποιεί στα εργαστήριά της.


Εργάζεται σαν ηθοποιός από το 2005 αλλά και ως περφόρμερ. Μεταξύ άλλων οργανισμών, συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ από το 2005-2012. Συνεργάστηκε και στο ελεύθερο θέατρο με πολλούς σκηνοθέτες, σχήματα και οργανισμούς. Υπήρξε συνδημιουργός στην παιδική παράσταση “Ιστορίες Μέσα απ’ το Καπέλο”, βασισμένη σε λαϊκά παραμυθια της Λιλής Λαμπρέλη.


Από την χρονιά 2018-2020, εργάζεται ως ηθοποιός στις θεατρικές παραγωγές της εταιρίας Μικρός Νότος, τον Κουκουμπλή, Το Πιο Γλυκό Ψωμί και Αισώπου κόμιξ.


Επίσης, για την χρονιά 2018-2019, σχεδίασε / υλοποίησε / σκηνοθέτησε την παρουσίαση του βιβλίου, σε μορφή παράστασης, του Ευγένιου Τριβιζά, “Το αγόρι που ό,τι άγγιζε γινότανε γλυκό” και για το 2019-2020, το 1ο βιβλίο της σειράς Το Εργαστήριο Συναισθημάτων, “Οι Ατρόμοιτοι, κάνουν το μεγάλο άλμα”, της Elsa Punset, μετά από ανάθεση του εκδοτικού οίκου Πεδίο-Ελληνικά Γράμματα.