Δημιουργική Γραφή & Αυτοβελτίωση

Συμμορία του Ήλιου | Δημιουργική Γραφή & Αυτοβελτίωση


Κάθε Κυριακή 17.00 – 19.00

Έναρξη τμήματος την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Η Δημιουργική Γραφή & Αυτοβελτίωση (Writing Coaching) είναι μια μοντέρνα εκπαιδευτική μέθοδος που προσεγγίζει με βιωματικό τρόπο τον λόγο, γραπτό και προφορικό, συνδυάζοντάς τη γραφή με την έκπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της αφηγηματικής ικανότητας.

Στόχοι:

  • Να εξοικειώσει το άτομο, με τον λόγο και τις ποικίλες χρήσεις του.
  • Να το μάθει να εξερευνά τις δυνατότητές του και να εφευρίσκει τους προσωπικούς του τρόπους γραφής.
  • Να το συμφιλιώσει με αυτό που συνήθως φοβίζει ή απωθεί.
  • Να το οδηγήσει στην κατασκευή ομοιογενών κειμενικών συνόλων.
  • Να το μάθει να επικοινωνεί αποτελεσματικά γραπτά και προφορικά.
  • Να του δείξει την απόλαυση του κειμένου.
  • Να του αποκαλύψει ότι η γραφή είναι ο δημιουργικότερος τρόπος να μεταστοιχειώνει ακόμη και τα αρνητικά ερεθίσματα του εσωτερικού του κόσμου και του περιβάλλοντος σε ευγενή εκφραστικά μέταλλα που διαρκούν στον χρόνο.
  • Να του δώσει ένα όχημα για την εξερεύνηση του πραγματικού εαυτού του που θα το οδηγήσει στο ασφαλές λιμάνι της αυτογνωσίας και της αυτεπάρκειας. Και τελικά,
  • Να το κατευθύνει με ασφάλεια στην επίτευξη - συγγραφή του δικού του έργου

ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ “Art Therapies” & “Creative Arts Therapies” στο πρόγραμμα, μέσω: της Θεραπευτικής Γραφής (Poetry/Creative Writing therapy – Bibliotherapy) της Θεατρικής Τέχνης (Dramatherapy) & της Μουσικής Τέχνης (Music Therapy)

Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας.

Πότε: Κάθε Κυριακή 17.00 – 19.00
Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα
Τηλ. επικοινωνίας- εγγραφές: 6974828873

Art is our World

Λίγα λόγια για εμάς


Η Αφροδίτη Σφαιροπούλου είναι κάτοχος Master (ΜA) στη «Σχέση Ορθόδοξης Θεολογίας & Λογοτεχνίας», ενώ πρόσφατα έγινε δεκτή σε δεύτερο πρόγραμμα (ΜΑ) στην «Δημιουργική Γραφή» (Ε.Α.Π. & Παν/μιο Μακεδονίας). Είναι πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» Μετεκπαιδευμένη στη «Φιλοσοφία & Λογοτεχνία» (Ε.Α.Π.) στη «Θεραπευτική Γραφή» (Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.) στη «Δημιουργική Γραφή & Αυτογνωσία», στις «Πρακτικές Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής», στις «Αρχές Μουσικοθεραπείας» καθώς και στη διδασκαλία ατόμων με «σύνδρομο Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητας - ΔΕΠ-Υ» (Ε.Κ.Π.Α.).
Απόφοιτη του «Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας», έχει σπουδάσει υποκριτική στη Σχολή του Θεάτρου «Πρόβα». Επίσης, εχεί παρακολουθήσει ετήσιο κύκλο σεμιναρίων Δραματοθεραπείας (Ε.Κ.Ε.Ι.Μ) .
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ποιος φοβάται τη Sarah Kane; Για μια Θεολογία του Θεάτρου & της Λογοτεχνίας», εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Ουσιαστικά», εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ .
Από το 1996 αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων, ενώ επί σειρά ετών, υπήρξε κοινωνικός & πολιτιστικός συντάκτης του μηνιαίου περιοδικού της Ο.Τ.Ο.Ε. «Επειδή». Το 2017 βραβεύτηκε στο 2ο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Ο.Τ.Ο.Ε. για τη συμμετοχή της με το διήγημα «Reserve». Μελέτες της υπάρχουν αναρτημένες στο έγκριτο επιστημονικό site, antifono.gr & στο δημοφιλές φιλολογικό site frear.gr
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εισηγείται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Δημιουργική Γραφή & Αυτοβελτίωση σε ομάδες πολιτιστικών και πνευματικών συλλόγων καθώς και σε ιδιωτικές ομάδες. Επίσης, εισηγείται το πρόγραμμα «Θεατρικής Επιμόρφωσης» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Διονύσου, έχοντας, ήδη, σκηνοθετήσει για λογαριασμό του Δήμου και της Βιβλιοθήκης δύο θεατρικές παραστάσεις.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι μητέρα ενός έφηβου αγοριού.