Δημιουργικός Χορός για Εφήβους

dimiourgikos xoros gia efhbous

Η περίοδος της εφηβείας χαρακτηρίζεται από πολλές και σημαντικές αλλαγές στη ζωή του ανθρώπου. Αλλαγές που αφορούν την μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και έπειτα στο Λύκειο, αλλαγές που αφορούν τη σωματική διάπλαση και την συναισθηματική / ψυχική ωρίμανση. Από την παιδική ηλικία, ο έφηβος, μεταβαίνει στην ενήλικη ζωή. Η περίοδος λοιπόν αυτή εμπεριέχει έναν πλούτο συναισθημάτων, καταστάσεων, δυνατοτήτων, εμπειριών.

Η κίνηση και η χρήση του σώματος είναι ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος αισθάνεται, επικοινωνεί και εκφράζεται. Το έξω γλωσσικό κομμάτι της επικοινωνίας καταλαμβάνει το 90% σε σχέση με την επικοινωνία μέσω των λέξεων .

Το μάθημα του δημιουργικού χορού απευθύνεται στους εφήβους 12 με 18 ετών. Σαν στόχο έχει να εξερευνήσει τα βασικά στοιχεία της κίνησης όπως Χρόνος, Χώρος, Δύναμη, Σχήμα μέσω του κινητικού αυτοσχεδιασμού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα επεξεργαστούμε θέματα όπως :
 ➡️ Επαγγελματικές αναζητήσεις και στόχοι
 ➡️ Όνειρα και επιθυμίες
 ➡️ Ο πρώτος έρωτας
 ➡️ Το ανήκω
 ➡️ Η επικοινωνία και αλληλεπίδραση στην ομάδα.

Στις συναντήσεις του δημιουργικού χορού, που θα γίνονται κάθε Σάββατο μεσημέρι, θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσω της κίνησης και της τέχνης του Χορού. Μαζί θα εξερευνήσουμε διάφορα θέματα, χορεύοντας και θα δημιουργήσουμε μια σύνθεση/ χορογραφία από την αρχή σαν ομάδα, με στόχο την παρουσίαση του, στο τέλος της χρονιάς.


Πότε: Κάθε Σάββατο 14.00 – 16.00 π.μ.
Πού: στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα.
Πληροφορίες – εγγραφές: 6974828873

Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του εργαστηρίου.

Έναρξη τμήματος: Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Μυτακίδου Θωμαΐς
Μιχαηλίδου Εύα
Καθηγήτριες Χορού/ Εκπαιδευόμενες Χοροθεραπεύτριες

Θωμαΐς Μυτακίδου:
Το 2013 αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου. Μετά από ένα χρόνο ξεκίνησε να εργάζεται σε σχολές χορού σε μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής, μπαλέτου, σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια χορού (όπως butoh και σύγχρονο). Συμμετείχε ως χορεύτρια σε φεστιβάλ χορού. Επίσης συμμετείχε στην εικαστική εγκατάσταση Ν. Ναυρίδη στα πλαίσια του προγράμματος the artist on the composer της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Neon. Το 2018 συνεργάστηκε με την Εύα Μιχαηλίδου και συμμετείχε στη παράσταση «In between » στα πλαίσια του 3ου φεστιβάλ χορού για νέους καλλιτέχνες στο Τρένο στο Ρουφ. Είναι τελειόφοιτοι του εκπαιδευτικού προγράμματος χοροθεραπείας στην Ένωση Ελλήνων Χοροθεραπευτών.

Μιχαηλίδου Εύα:
Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δ. Γρηγοριάδου, με πτυχίο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Συμμετείχε για δύο χρόνια ως παιδαγωγός και χορεύτρια στο εκπαιδευτικό εργαστήρι σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού ''Σκυτάλη'', με δράσεις σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας και συνεργάστηκε με χορογράφους σε παραστάσεις σε θέατρα της πόλης. Συνεργάστηκε με τον Δήμο Αθηναίων σε καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά εντός των σχολικών χώρων (δημιουργική απασχόληση, χοροκινητικές δραστηριότητες). Το 2018 χορογράφησε και συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Χορού για νέους καλλιτέχνες μαζί με την Θωμαις Μυτακίδου στο Τρένο στο Ρουφ με το έργο ''In Between''. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού (μπαλέτο, σύγχρονο, μουσικοκινητική αγωγή) σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Είναι τελειόφητη του εκπαιδευτικού προγράμματος Χοροθεραπείας στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος.