Εργαστήριο μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff

symmoria tou iliou paixnidi me tin mousiki ergastirio mousikokinitiki1

Τμήμα για παιδιά 3 - 5 ετών

Η συνάντηση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες τους έτσι ώστε να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά. Επιπλέον μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία ευαισθητοποιώντας τα απέναντι στη μουσική και στις τέχνες γενικότερα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με εύκολα κρουστά όργανα, ρυθμικό παίξιμο με συνοδεία τραγουδιών, μουσική ακρόαση, μουσικό και κινητικό αυτοσχεδιασμό, στοιχεία εκφραστικής κίνησης, κατασκευές αυτοσχέδιων οργάνων, παιχνίδια και δραστηριότητες.

Η διάρκεια του μαθήματος είναι 1 ώρα (μία φορά την εβδομάδα), τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη μουσική τους αντίληψη, τη συναισθηματική και καλλιτεχνική τους έκφραση, να βελτιώσουν την επικοινωνία τους, τη δημιουργικότητα, την αυτοσυγκέντρωση, τη μνήμη και την ομαδικότητα τους. Επιπλέον εισάγονται στον μαγικό κόσμο της μουσικής και των τεχνών.

Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα που είναι πιθανό να λερωθούν.

symmoria tou iliou paixnidi me tin mousiki ergastirio mousikokinitiki2

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Μπότη Αλεξάνδρα

Μουσικοπαιδαγωγός/ Δασκάλα Μουσικοκινητικής Αγωγής

Πότε: Κάθε Τρίτη 17.00 – 18.00 μ.μ.
Πού: στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα.
Πληροφορίες – εγγραφές: 6974828873

 

Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του εργαστηρίου.

 

Art is our World

symmoria tou iliou ergastirio mousikokinitikis agogis corff3

 

Η Αλεξάνδρα Μπότη 

είναι απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή  Carl Orff (Σχολή Μωραΐτη, International Orff-Schulwerk Forum Salzburg) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού,  παιδαγωγικών και παιδαγωγικής ψυχολογίας. Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε κέντρα στήριξης παιδιού με αυτισμό. Συνεργάζεται ως μουσικός παίζοντας γαλλικό κόρνο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. την Φ.Α. (Φιλαρμονική Ορχήστρα Αθηνών) και είναι μόνιμο μέλος της  Sinfonietta Hellenica. Εργάζεται ως διευθύντρια παραγωγής στην τηλεόραση και το θέατρο, γράφει στίχους και μουσική. Είναι μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Ε.Σ.Μ.Α , (Ελληνικός Σύλλογος Μουσικοκινητικής Αγωγής), μέλος της Ε.Ε.ΜΑ.Π.Ε (Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Άγωγης)  και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Τhe Cahorn Keys.