Κωδικό όνομα παιχνιδιού: Λαβύρινθος!

Χριστουγεννιάτικο και γιορτινό εργαστήριο πειραμάτων για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών | Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 | Συμμορία του Ηλίου

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Τι είναι ο λαβύρινθος; Τι χρειάζεται για να καταφέρουμε να βρούμε το δρόμο μας μετά από το τόσο καιρό που μείναμε σπίτι; Μονόδρομοι και πολύδρομοι λαβύρινθοι, διασταυρώσεις, αδιέξοδα, στροφές! Λαβύρινθοι που μας περιμένουν να τους εξερευνήσουμε και άλλοι που μας περιμένουν να τους κατασκευάσουμε! Ένα παιχνίδι που έχει τις βάσεις του στη μηχανική και απαιτεί φαντασία, συντονισμό, συνδυαστική σκέψη και φυσικά διάθεση για περιπέτεια! Παρέα μας σε αυτές τις διαδρομές ένα μικρό ρομπότ-έντομο που ψάχνει να βρει το δρόμο του!

Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Διάρκεια εργαστηρίου: 90' λεπτ
'Ωρες εργαστήριου: 11:00 - 12:30
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Χαρά Δημητριάδη, ηθοποιός – εμψυχώτρια
Κόστος: 12 ευρώ
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχών: 6974828873
Πού: Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα

 

Δημιουργικό παιχνίδι - Δημιουργικό εργαστήριο 

Το παιχνίδι αυτό σε καλεί να πειραματιστείς, να δημιουργήσεις και να ανακαλύψεις τον κόσμο των φυσικών επιστημών βιωματικά! Μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, πειράματα, μίξεις υλικών, δοκιμές, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία και κατακτούν τη γνώση μέσα από την αίσθηση, την πράξη και το παιχνίδι. Εξερευνούν πως θα μπορούσαν οι καινούριες πληροφορίες που προκύπτουν από το παιχνίδι να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός «έργου τέχνης», μίας κατασκευής ή ενός «νέου» υλικού. Στόχος του παιχνιδιού αυτού είναι η απελευθέρωση και η ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών και της κριτικής τους σκέψης μέσα στο πλαίσιο της ομάδας. Μια επαφή με απόλυτα βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο με τον κόσμο των φυσικών επιστημών που τα περιβάλλει και όχι μόνο!

Λίγα λόγια για εμάς:

Χαρά Δημητριάδη

Η Χαρά Δημητριάδη είναι ηθοποιός και εμψυχώτρια δράσεων για παιδιά. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με χώρους δημιουργικών δράσεων και έκφρασης. Ασχολείται με το σχεδιασμό και την εμψύχωση εργαστηρίων θεατρικού και δημιουργικού παιχνιδιού, κατασκευών και πειραμάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας και εργαστηρίων παιχνιδιού για βρέφη 18 μηνών έως 2,5 ετών. Επιπλέον έχει εργαστεί επί δύο χρόνια ως παιδαγωγός ομάδων προσχολικής ηλικίας. Ως ηθοποιός αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την ομάδα Κοπέρνικος. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη» και έχει παρακολουθήσει τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων θεατρικού παιχνιδιού και παιδαγωγικής θεάτρου στο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «Σχολείο Παιχνιδιού». Επίσης έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συνεργάζεται για τρίτη χρονιά με τη Συμμορία του Ήλιου στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Δοκίμασέ το!».

1
2
3
4