Συμμορία του Ήλιου | Μονοήμερο εργαστήριο Παιχνίδι με την τέχνη του Πικάσο  για παιδιά 4-7 ετώνGirl Before A Mirror By Pablo Picasso

 

Στο μονοήμερο εργαστήριο Παιχνίδι με τις Τέχνες με θέμα τον Πικάσο, αρχικά τα παιδιά θα μάθουν γενικές πληροφορίες για τη ζωή και την τέχνη του ζωγράφου.

Με αφορμή κάποιους από τους πίνακες ζωγραφικής του Πικάσο μεταφράζουμε τα σχέδια και τα χρώματα σε κίνηση στον χώρο, φτιάχνουμε τις δικές μας φανταστικές ιστορίες και εκφραζόμαστε με τις δικές μας πινελιές χρωμάτων.

Το παιχνίδι με τις Τέχνες συμβάλλει τόσο στη νοητική και στη συναισθηματική, όσο και στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα:

-Διασκεδάζουν παίζοντας
-Μαθαίνουν να εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους
-Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους
-Αναπτύσσεται η ομαδικότητα τους
-Ενισχύεται η κοινωνικότητα τους
-Εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό τους
-Βελτιώνεται η συγκέντρωση και προσοχή τους
-Διερευνούν τις δυνατότητες του σώματός τους
-Κινητοποιείται η φαντασία τους
-Καλλιεργείται η σχέση τους με τις τέχνες

Διάρκεια εργαστηρίου: 90' λεπτ
'Ωρες εργαστήριου: 10:30 - 12:00
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μελίνα Σκούφου εμψυχώτρια
Κόστος: 10 ευρώ
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχών: 6974828873
Πού: Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα

 

Μελίνα Σκούφου
Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.

 

Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης. Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με Άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.

 

Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης σε τρία οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).

 

Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος.