omada ekfrasis kai psyxosomatikis energopoiisis se deka synantiseis

Ομάδα έκφρασης και ψυχο-σωματικής ενεργοποίησης
σε δέκα συναντήσεις

 

Μία νέα ομάδα ξεκινάει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, σε δέκα συναντήσεις, ένα Σάββατο το μήνα, για τρεις ώρες κάθε φορά.

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα αφιερώνεται σε λεκτικό μοίρασμα των συμμετεχόντων και συζήτηση σχετικά με τις καθημερινές δυσκολίες, τα άγχη, τους προβληματισμούς αλλά και τις χαρές και επιτυχίες σε σχέση με τους στόχους, τους οποίους έχουμε θέσει από κοινού στις πρώτες μας συναντήσεις.

Το δεύτερο μέρος κάθε συνάντησης θα αφιερώνεται σε ψυχο-σωματική εκπαίδευση των συμμετεχόντων μέσα από ασκήσεις συγκέντρωσης, χαλάρωσης, τεχνικές αναπνοής, διασκεδαστικά παιχνίδια, ασκήσεις προσωπικής ανάπτυξης, αυτοσχεδιασμό, παιχνίδια ρόλων, κινησιολογικές ασκήσεις, κ.ά. Θα αξιοποιήσουμε τεχνικές και θα πάρουμε έμπνευση από διαφορετικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως θέατρο, γράψιμο, χορός, ζωγραφική, κ.ά., με στόχο την αυτοέκφραση μέσα σε μία δημιουργική ομάδα.
Οι ασκήσεις θα εναλλάσσονται κάθε φορά, ανάλογα με τη θεματική της εκάστοτε συνάντησης.

Στο τέλος κάθε συνάντησης θα δίνονται απλές ασκήσεις ως “εργαλεία” για τη διαχείριση της καθημερινότητας, τις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξασκούν ενδιάμεσα από τις συναντήσεις της ομάδας.

Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν ένα κοινό τόπο συνάντησης και δημιουργικής έκφρασης καθώς και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα θέσουν νέους στόχους για διαφορετικούς τομείς της ζωής τους. Μία ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και έκφρασης μέσω των τεχνών.

Απαραίτητη προυπόθεση για τη συμμετοχή κάποιου είναι η προσωπική συνάντηση και συζήτηση με τη συντονίστρια της ομάδας, είτε στο χώρο μας, είτε διαδικτυακά, πριν από την έναρξη της ομάδας, όπου και θα αρχίσουμε να θέτουμε τους στόχους για τις δέκα αυτές συναντήσεις.
Διάρκεια συνάντησης: 30'
Κόστος προσωπικής συνάντησης: 20 ευρώ

Η ομάδα θα συναντηθεί τα εξής Σάββατα*:
1. 22/10/22
2. 19/11/22
3. 17/12/22
4. 21/01/23
5. 18/02/23
6. 18/03/23
7. 15/04/23
8. 20/05/23
9. 17/06/23
10. 15/07/23

Πότε: ένα Σάββατο το μήνα*, ώρες 11.00-2.00 μ.μ.
Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα.
Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ / μήνας
Πληροφορίες- εγγραφές: 6974828873
www.symmoriatouiliou.gr
Art is our World

 

Λίγα λόγια για εμάς:
Μελίνα Σκούφου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.
Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης. Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με Άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.
Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης σε τρία οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).
Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες.
Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος.
Από το Νοέμβριο του 2020 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Συμβουλευτικής Ψυχοσωματικής Υγείας στι IST College.
Ενίοτε σκηνοθετεί επαγγελματικές παραστάσεις σε θέατρα στην Αθήνα.