Πρωινή Έκφραση και Απελευθέρωση από το Στρες

symmoria tou iliou proini ekfrasi kai apeleu8erosi apo to stress

Τα πρωινά της Πέμπτης αποφορτιζόμαστε και ανανεωνόμαστε!

Στο εργαστήριο έκφρασης και απελευθέρωσης του στρες, αρχικά με λίγη θεωρία και συζήτηση θα κατανοήσουμε πώς το στρες επηρεάζει το νου, τα συναισθήματα και το σώμα μας, και θα γνωρίσουμε βιωματικά βασικά εργαλεία από τεχνικές διαχείρισης του στρες, όπως ασκήσεις αναπνοών, καθοδηγούμενη μυϊκή χαλάρωση αλλά και διασκεδαστικά ομαδικά παιχνίδια και ασκήσεις σωματικής έκφρασης, απελευθερώνοντας με την κίνηση το σώμα μας μέσα στο χώρο, εστιάζοντας το νου και τις αισθήσεις μας στο «εδώ και τώρα».

Έναρξη του τμήματος: 23 Σεπτεμβρίου 2021
Πότε: Κάθε Πέμπτη 11.00 – 12.30
Κόστος: 40 ευρώ / ανά μήνα (συν ΦΠΑ)
Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα.

Σε περίπτωση που βρεθούμε και πάλι σε lockdown, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω διαδικτύου.

Λίγα λόγια για την συντονίστρια

Μελίνα Σκούφου

Σκηνοθέτις | Θεατροπαιδαγωγός | Εμψυχώτρια Ομάδων

Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.

Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης. Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με Άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.

Από το Νοέμβριο του 2020 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Συμβουλευτικής Ψυχοσωματικής Υγείας στι IST College.

Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης σε τρία οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).

Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος.

Ταυτόχρονα σκηνοθετεί επαγγελματικές παραστάσεις σε θέατρα στην Αθήνα.