proino paixnidi me tis texnes gia paidia 3 5 etwn

Πρωινό Παιχνίδι με τις τέχνες
για παιδιά 3-5 ετώνΗ Συμμορία του Ήλιου διοργανώνει εβδομαδιαία ολιγομελή τμήματα για παιδιά 3-5 ετών, όπου συνδυάζουμε το παιχνίδι και την έκφραση με θεματικές από όλες τις τέχνες. Η ομάδα δίνει στους μικρούς μας φίλους τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά και να αγαπήσουν τις τέχνες συμμετέχοντας σε ομαδικά παιχνίδια. Μέσα από την πολυετή μας εμπειρία βοηθάμε τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και καλλιεργούμε την αυτοπεποίθησή τους με τη θετική μας προσέγγιση. Τα παιδιά σε κάθε μας συνάντηση γεμίζουν χαρά και ευχαρίστηση, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να πώς να συνυπάρχουν σε μία ομάδα θέτοντας υγιή όρια και μαθαίνοντας τους κανόνες της ομάδας και των παιχνιδιών.

• Θεατρικό παιχνίδι
• Εκφραστική κίνηση
• Αυτοσχεδιασμό
• Ζωγραφική
• Παραμύθια
• Κατασκευές με διαφορετικά υλικά

Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά είναι πολλαπλά και η συμμετοχή τους στην ομάδα συμβάλλει τόσο στη νοητική και στη συναισθηματική, όσο και στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα:


Τα παιδιά:
Διασκεδάζουν παίζοντας
• Μαθαίνουν να εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους
• Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους
• Αναπτύσσεται η ομαδικότητα τους
• Ενισχύεται η κοινωνικότητα τους
• Εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό τους
• Βελτιώνεται η συγκέντρωση και προσοχή τους
• Διερευνούν τις δυνατότητες του σώματός τους
• Κινητοποιείται η φαντασία τους
Καλλιεργείται η σχέση τους με τις τέχνες 

Πού: Στο Χώρο Τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», που βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα (Δημοφώντος 134-136, 118 52)

Πότε: Κάθε Πέμπτη: 12.00-13.00 μ.μ.
Έναρξη μαθημάτων την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είτε για μία φορά την εβδομάδα, είτε και για τα δύο τμήματά μας.

Για κράτηση θέσεων ή άλλες πληροφορίες: 6974828873
Μπορείτε να μας καλέστε ώστε να μας γνωρίσετε από κοντά πριν αποφασίσετε να κάνετε την εγγραφή σας.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να μας καλέσουν ώστε να κάνουμε μία προσωπική συνάντηση μαζί με τα παιδιά ώστε να γνωρίσουμε τις ανάγκες του κάθε γονιού και παιδιού ξεχωριστά.

Σε όλα τα εργαστήριά μας εφαρμόζουμε τους κανόνες υγιεινής για τον Covid-19, που προβλέπονται σύμφωνα με τις διατάξεις.

Δεχόμαστε κρατήσεις θέσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Art is our World.


Λίγα Λόγια για εμάς

Μελίνα Σκούφου


Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.

Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης. Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με Άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.

Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης σε τρία οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).

Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος.

Ταυτόχρονα σκηνοθετεί επαγγελματικές παραστάσεις σε θέατρα στην Αθήνα.