Συμμορία του Ήλιου -  Άνω Πετράλωνα - Σεμινάριο βελτίωσης των ικανοτήτων, της έκφρασης και κίνησης πάνω στη σκηνή.

IMPROVE ACTING & PERFORMANCE SKILLS ON STAGE

Σεμινάριο βελτίωσης των ικανοτήτων, της έκφρασης και κίνησης πάνω στη σκηνή.

Η παρουσία του καλλιτέχνη στη σκηνή απαιτεί τη συνειδητή παρουσία σε μία γρήγορη και απαιτητική διαδικασία του "παίρνω απόφαση", τώρα, υπό συνθήκες πίεσης, υπό περιορισμό χρόνου. Κάθε ηθοποιός / τραγουδιστής και – γενικότερα – καλλιτέχνης είναι μοναδικός. Η κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Μία αλλαγή σε αυτήν αλλάζει τα πάντα. Η ικανότητα της ομάδας και ο συντονισμός της αλλάζει με την αλλαγή ενός και μόνο ατόμου.

Η ικανότητα του να αντιλαμβανόμαστε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας είναι βασική προτεραιότητα για την βελτίωση του εαυτού μας αλλά και των ταλέντων μας. Πώς όμως μπορούμε να το πετύχουμε; Είναι εφικτό; Και αν ναι, σε τι βαθμό; Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την επίδοσή μας στη σκηνή; Πώς μπορούμε να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας;

Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω μπορούν να δοθούν με την εφαρμογή τεχνικών και μεθόδων που θα διενεργηθούν στο βιωματικό εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στις ημέρες του σεμιναρίου. Με οδηγό τα εργαλεία του coaching θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να διαμορφώσουν τα «βήματα» ώστε να πετύχουν τους στόχους που οι ίδιοι θέτουν στη σκηνή. Με απλές εφαρμογές των εργαλείων του coaching οι καλλιτέχνες θα μπορούν να σχηματοποιήσουν και να βιώσουν την αλλαγή που απαιτείται για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, την επίδοσή τους και κυρίως τον εαυτό τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε καλλιτέχνες που εκτίθενται στη σκηνή και σε κοινό. Το σεμινάριο περιέχει ένα θεωρητικό μέρος, που αποτελεί και την βάση των workshops στα οποία θα εφαρμοστούν όλες οι σχετικές τεχνικές και ασκήσεις και πρακτικό / βιωματικό μέρος.

Το σεμινάριο μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε καλλιτέχνης ανεξαρτήτου εμπειρίας και φυσικής κατάστασης.

Σημείωση:
*Λόγω του βιωματικού εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και κάλτσες και να έχουν μαζί τους ένα αγαπημένο κείμενο (από λογοτεχνικό ως και δημοσιογραφικό, αρκεί να είναι αγαπημένο).
*Την δεύτερη ημέρα θα ζητηθεί να φέρετε μαζί σας ρούχα με τα οποία – φορώντας τα – ΔΕΝ νιώθετε άνετα.

Πότε: 4 & 5 Σεπτεμβρίου 2020
Ώρες: 10.00 – 16.00
Κόστος: 130 ευρώ
(με προκαταβολή του μισού ποσού για την κράτηση της θέσης. Παρέχεται έκπτωση 30 ευρώ για όσους προλάβουν κάνουν κράτηση μέχρι τις 20 Αυγούστου 2020, καταθέτοντας προκαταβολικά όλο το ποσό των 100 ευρώ για την κράτηση της θέσης)
Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα
Τηλ. επικοινωνίας- εγγραφές: 6931583685

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δεκτές μέχρι τις 03 Σεπτεμβρίου 2020 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Ο Γιώργος Λούντζης είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη συμπεριφορική οικονομική με έμφαση στην εφαρμογή του μοντέλου της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Το ερευνητικό πεδίο εστιάζει στο κατά πόσο η Συναισθηματική Νοημοσύνη μπορεί να επιδράσει στο άτομο αλλά και στο σύνολο της ομάδας. Με την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης στο Life Coaching του Πανεπιστημίου Αθηνών, απασχολείται πλέον ως coach μέσα από το πρίσμα της συναισθηματικής νοημοσύνης. Βασικό πεδίο εφαρμογής των τεχνικών του αφορά την επίδοση και απόδοση των καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή (acting & performance coaching). Ο Γιώργος έχει μία 15ετή εμπειρία ως ηθοποιός τόσο στο ερασιτεχνικό όσο και στο επαγγελματικό θέατρο. Επιτυχών στις πρακτικές εξετάσεις του ΥΠΠΟ συνέχισε με μαθήματα υποκριτικής και κινησιολογίας. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις όπως το “Keep Writing” στο θέατρο ΜΠΙΠ και την παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Κυριάκος και η χαμένη καμπανούλα της γιαγιάς» που ανέβηκε στο θέατρο Coronet. Επίσης, έχει βραβευτεί για τον μονόλογο «Αγαπητή Αγαπημένη» στα πλαίσια του φεστιβάλ μονολόγων «Νέα Πρόσωπα» του 92 Art.