Mini Summer Camp Πρωινά Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης μέσω των τεχνών για παιδιά 4-8 ετών. 29 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2020,  ώρες 10.00 - 13.00 Δευτέρα ως Παρασκευή

Summer Camp «Καλοκαιρινό παιχνίδι με τις Τέχνες» για παιδιά 4-9 ετών..
29 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2020,
ώρες 10.00 - 13.00 ή 08.00-16.00 Δευτέρα ως Παρασκευή

Έπειτα από δική σας ζήτηση, ανοίγουμε το πρόγραμμά μας για περισσότερες ώρες υπό συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους γονείς από τις 8.00-16.00 μ.μ. σε χαμηλές τιμές.
 
Μπορείτε να κρατήσετε θέση στα παιδιά με την ημέρα ή ημέρες που θέλετε μεμονωμένα, την εβδομάδα ή το σύνολο του προγράμματος. Για το κόστος συμμετοχής μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε.
 
Η Συμμορία του Ήλιου διοργανώνει ολιγομελές τμήμα για παιδιά 4-9 ετών, όπου συνδυάζουμε το παιχνίδι και την έκφραση με θεματικές από όλες τις τέχνες.

• Θεατρικό παιχνίδι
• Εκφραστική κίνηση
• Αυτοσχεδιασμό
• Ζωγραφική
• Παραμύθια
• Εργαστήρια πειραμάτων
• Μουσική
• Μουσικοκινητική
• Κατασκευές με διαφορετικά υλικά

Τα παιδιά:
Διασκεδάζουν παίζοντας
• Μαθαίνουν να εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους
• Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους
• Αναπτύσσεται η ομαδικότητα τους
• Ενισχύεται η κοινωνικότητα τους
• Εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό τους
• Βελτιώνεται η συγκέντρωση και προσοχή τους
• Διερευνούν τις δυνατότητες του σώματός τους
• Κινητοποιείται η φαντασία τους
Καλλιεργείται η σχέση τους με τις τέχνες

Σε όλα τα εργαστήριά μας εφαρμόζουμε τους κανόνες υγιεινής για τον Covid-19, που προβλέπονται σύμφωνα με τις διατάξεις.

Πού: Στο Χώρο Τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», που βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα (Δημοφώντος 134-136, 118 52)

Δεχόμαστε κρατήσεις θέσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Για κράτηση θέσεων ή άλλες πληροφορίες: 6974828873

Μπορείτε να μας καλέστε ώστε να μας γνωρίσετε από κοντά πριν αποφασίσετε να κάνετε την εγγραφή σας.

Να έχουμε όλοι ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι!

Art is our World.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα μας

Μελίνα Σκούφου


Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου οργανώνει και διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.
Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης. Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με Άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.
Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης σε τρία οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).
Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος.

Αλεξάνδρα Μπότη

Η Αλεξάνδρα Μπότη είναι απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη, International Orff-Schulwerk Forum Salzburg) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού, παιδαγωγικών και παιδαγωγικής ψυχολογίας. Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε κέντρα στήριξης παιδιού με αυτισμό.
Συνεργάζεται ως μουσικός με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. και την Sinfonietta Hellenica παίζοντας γαλλικό κόρνο. Εργάστηκε ως διευθύντρια παραγωγής στην τηλεόραση και το θέατρο, από το 2006, γράφει στίχους και μουσική. Είναι ταμίας του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής, μέλος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Τhe Cahorn Keys.