theatro sabbato 2022 6 12 xronwn

Θεατρική ομάδα για παιδιά 6-12 ετών


Με τα παιδιά θα συναποφασίσουμε το θέμα της παράστασής μας, στην οποία θα εργαζόμαστε όλη τη χρονιά. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς θα συνθέσουμε τις ιδέες μας, θα γράψουμε το κείμενο, θα συνθέσουμε τους ρόλους μας, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε, ώσπου θα ετοιμάσουμε εξ ολοκλήρου τη δική μας θεατρική δημιουργία, τη δική μας παράσταση!
Η ομάδα δίνει στους μικρούς μας φίλους τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν βιωματικά το θέατρο. Τα παιδιά ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους, γεμίζουν αυτοπεποίθηση, αλλά προπαντός, γεμίζουν χαρά και ευχαρίστηση.
Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια ομάδα θεάτρου είναι πολλαπλά. Πιο συγκεκριμένα, το παιδί σας έχει την ευκαιρία να:

διασκεδάσει παίζοντας
• αναπτύξει την ομαδικότητά του
εκφραστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους
• ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του
• βελτιώσει την ικανότητά του για συγκέντρωση και προσοχή
• ενισχύσει την κοινωνικότητά του
• διερευνήσει το σώμα και τις δυνατότητές του
• να κινητοποιήσει τη φαντασία του
• καλλιεργήσει τη σχέση του με τις τέχνες

Με τη σκηνοθέτη και θεατροπαιδαγωγό Μελίνα Σκούφου και τη μουσικό και μουσικοπαιδαγωγό Αλεξάνδρα Μπότη.

Πότε: Κάθε Σάββατο 12.00 – 14.00 μ.μ., για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
Μηνιαία Συνδρομή: 50 ευρώ / μήνα
Κόστος Εγγραφής: 15 ευρώ (καταβάλλεται μια φορά κάθε έτος)
Πού: στη Συμμορία του Ήλιου, Άνω Πετράλωνα, Δημοφώντος 136, 118 52
Πληροφορίες – εγγραφές: 6974828873
Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη.
Έναρξη τμήματος: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Art is our World

Λίγα λόγια για εμάς

Μελίνα Σκούφου

Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.

Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης. Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με Άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.

Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης σε τρία οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).

Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος.

Από το Νοέμβριο του 2020 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Συμβουλευτικής Ψυχοσωματικής Υγείας στo IST College.

Ταυτόχρονα σκηνοθετεί επαγγελματικές παραστάσεις σε θέατρα στην Αθήνα.

Αλεξάνδρα Μπότη

Η Αλεξάνδρα Μπότη είναι απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη, International Orff-Schulwerk Forum Salzburg) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού, παιδαγωγικών και παιδαγωγικής ψυχολογίας. Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε κέντρα στήριξης παιδιού με αυτισμό.
Συνεργάζεται ως μουσικός με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Sinfonietta Hellenica παίζοντας γαλλικό κόρνο. Εργάζεται ως διευθύντρια παραγωγής στην τηλεόραση και το θέατρο, από το 2006, γράφει στίχους και μουσική. Είναι ταμίας του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής, μέλος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Τhe Cahorn Keys.