xristougenna simainei poly8ematiko ergastirio gia paidia

Χριστούγεννα σημαίνει...; | πολυθεματικό εργαστήριο για παιδιά 4-8 ετών

Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο για παιδιά, με πολύ παιχνίδι, φαντασία και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Το εργαστήριο αποτελείται από δύο μέρη, συνδυάζοντας διαφορετικές δραστηριότητες:
Παραμύθι, ζωντανή μουσική και τραγούδι, ζωγραφική σε πήλινα στολίδια και εργαστήριο παιχνιδιού και πειραμάτων.

Ξεκινάμε με την αφήγηση πρωτότυπης χριστουγεννιάτικης ιστορίας, όπου ο Μαξ το μικρό ξωτικό, αρνείται να φτιάξει δώρα στο εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, γιατί φέτος τα Χριστούγεννα δεν έχει χιόνι. Πώς είναι δυνατόν να έχουμε Χριστούγεννα χωρίς χιόνι; Μαζί με τα παιδιά, καλούμαστε να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα, ώστε ο Μαξ να μην σταματήσει το ρολόι των Χριστουγέννων. Έτσι μπαίνουμε όλοι μαζί στο εργαστήριο πειραμάτων και ξεκινάμε να φτιάξουμε χειροποίητο χιόνι και χριστουγεννιάτικη γλίτσα, ώστε να έρθουν και φέτος κανονικά τα Χριστούγεννα!

Τα παιδιά παρακολουθούν την εξέλιξη της χριστουγεννιάτικης ιστορίας με συνοδεία ζωντανής μουσικής,, κατά τη διάρκεια της αφήγησης προσπαθούν μαζί μας να δώσουνε τη λύση του παραμυθιού, λένε τις δικές τους ιδέες και προτάσεις, τραγουδούν το Μικρό Τυμπανιστή, ζωγραφίζουν στολίδια που θα πάρουν μαζί στο σπίτι και συμμετέχουν στο εργαστήριο πειραμάτων* με τη “Χαρά των Χριστουγέννων”, φτιάχνοντας σπιτικό χιόνι και χριστουγεννιάτικη γλίτσα!

O Μαξ, το μικρό ξωτικό τελικά χαίρεται και θέλει να έρθουν για όλους μας τα Χριστούγεννα!

Πρωτότυπη ιστορία: Μελίνα Σκούφου
Αφήγηση: Μελίνα Σκούφου, Αλεξάνδρα Μπότη
Ζωντανή μουσική: Αλεξάνδρα Μπότη
Εργαστήριο παιχνιδιού & πειραμάτων*: Χαρά Δημητριάδη

Διάρκεια εργαστηρίου: 2,5 ώρες
Α' ΜΕΡΟΣ: Αφήγηση παραμυθιού, με μουσική, τραγούδι και ζωγραφική στολιδιών: 60 λεπτά
Β' ΜΕΡΟΣ: Eργαστήριο πειραμάτων*, δημιουργία χιονιού και χριστουγεννιάτικης γλίτσας : 90 λεπτά

*Σχετικά με το Β' μέρος, εργαστήριο παιχνιδιού και πειραμάτων:

Αποστολή των παιδιών: Μπαίνουμε στο εργαστήριο πειραμάτων για να φτιάξουμε σπιτικό χιόνι και χριστουγεννιάτικη γλίτσα δίνοντας τη λύση στην ιστορία μας!

Σηκώστε μανίκια κι ελάτε να φτιάξουμε γλίτσα γεμάτη
χρυσόσκονη και να μοιραστούμε τη μυστική συνταγή για παγωμένο, χειροποίητο χιόνι! Σας περιμένω να βάλουμε γάντια και να βουτήξουμε στο παιχνίδι!

Ένα εργαστήριο που σε καλεί να παίξεις και να πειραματιστείς! Δοκιμές, μίξεις υλικών και δημιουργικό παιχνίδι φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο των φυσικών επιστημών που μας περιβάλλει! Στόχος του εργαστηρίου είναι η απελευθέρωση και η ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών και της κριτικής τους σκέψης μέσα στο πλαίσιο της ομάδας. Και φυσικά η χαρά και η απόλαυση του ίδιου του παιχνιδιού!

Φορέστε άνετα ρούχα που δε σας νοιάζει να λερωθούν!

Πότε: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00-1.30 μ.μ.
Πού: στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα
Κόστος: 20 ευρώ / παιδί
Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες: 6974828873

Art is our World.

Λίγα Λόγια για εμάς:

Μελίνα Σκούφου

Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου οργανώνει και διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες.
Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με Άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.
Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης σε τρία οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).
Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος. Ενίοτε σκηνοθετεί επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις.


Αλεξάνδρα Μπότη

Η Αλεξάνδρα Μπότη είναι απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη, International Orff-Schulwerk Forum Salzburg) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού, παιδαγωγικών και παιδαγωγικής ψυχολογίας. Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε κέντρα στήριξης παιδιού με αυτισμό.
Συνεργάζεται ως μουσικός με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. και την Sinfonietta Hellenica παίζοντας γαλλικό κόρνο. Εργάστηκε ως διευθύντρια παραγωγής στην τηλεόραση και το θέατρο, από το 2006, γράφει στίχους και μουσική. Είναι ταμίας του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής, μέλος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Τhe Cahorn Keys.

Χαρά Δημητριάδη

Η Χαρά είναι ηθοποιός και εμψυχώτρια δράσεων για παιδιά. Από το 2014 σχεδιάζει
και εμψυχώνει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και εργαστήρια δημιουργικού
παιχνιδιού και πειραμάτων για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Ως
ηθοποιός αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την ομάδα Κοπέρνικος. Σπούδασε
υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου
Αρμένη» και έχει παρακολουθήσει τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων θεατρικού
παιχνιδιού και παιδαγωγικής θεάτρου στο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης
«Σχολείο Παιχνιδιού». Επίσης έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα παιδαγωγικής
κατάρτισης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και
είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.